Nl/Forum

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· Català · Česky · English · Español · Français · Magyar · Nederlands ·

Een forum is een plek in Hattrick waar managers over het spel kunnen discussiëren, vragen stellen en beantwoorden, over bijna alles praten en vooral vrienden kunnen maken. De forums zijn de meest populaire vorm van groepsinteractie in Hattrick en voor veel mensen de belangrijkste reden om het spel te spelen.

Voor het huidige interne forum systeem werd ingevoerd gebruikte vele mensen het externe forum "Delphikonferensen".

Regels

Zoals op bijna elk forum, hebben de Hattrick forums een aantal regels, de forum regels. Elke gebruiker zou ze eigenlijk moeten lezen alvorens actief te worden op eender welk forum, zelfs de federatie forums, omdat het ook in zijn eigen belang is en in het belang van alle andere managers.

Types forums

Er zijn verschillende types van forums. Het onderscheid tussen de verschillende types is gebaseerd op volgende criteria:

  • toegelaten taal of talen.
  • naam
  • toegankelijkheid

Global forums

Global (English) is een van de meest actieve forums en is zoals de naam al aangeeft uitsluitend in het Engels. Een gebruiker vindt er allerhande discussies over Hattrick. De topics variëren van Wereld beker over de interpretatie van regels tot specifieke discussies over beroemde spelers, zoals Bob Sunesson. Sommige topics duiken steeds opnieuw op zoals discussies over de transfermarkt, daytraden, de Match Engine (de beroemde "How did I lose" topics) etc. Leden van het Hattrick Team geven ook vaak commentaar op Global (English).

Er zijn ook Global forums in het Spaans, Duits en Frans.

Vragen forums

Vragen forums zijn de plaats waar nieuwe managers vaak komen. Ook ervaren spelers kunnen hier hun vragen over hattrick kwijt, maar ervaren managers komen hier vooral om op de vragen van de nieuwkomers te antwoorden.

Non-HT forums

De non-HT forums zijn de plaats voor alle discussies die niet over Hattrick gaan, zolang ze niet tegen de huisregels zijn natuurlijk.

Er is ook een non-HT Global met hetzelfde doel, maar dan op wereld vlak. Behalve discussies over het echte voetbal, alles dat hiermee verband houd kan op een ander Global forum namelijk het Global Football (English). Global Football (English) was oorspronkelijk gecreëerd op 7 juni 2006 als een forum om over de wereldbeker in Duitsland 2006 te discussiëren. Enkele maanden later, op 7 september 2006, werd de naam veranderd en sindsdien kunnen alle discussies over voetbal, die voordien op non-HT Global plaatsvonden, daar doorgaan.

Reeks forums

Elke reeks heeft zijn eigen forum voor zijn gebruikers. Ze kunnen er gokken op wedstrijden of napraten over de matchen en de huidige stand in de reeks.. of gewoon over een der wat praten.

Federatie forums

Elke federatie heeft zijn eigen forum. Elk federatie forum heeft verschillende regels hebben, of helemaal geen regels (zoals deze Fed); maar de federaties kunnen geen stickies gebruiken om hun leden over deze regels in te lichten. Uiteraard moeten de basisregels van Hattrick nog steeds gerespecteerd worden zelfs indien er geen regels worden gemaakt door de eigenaar van de federatie. Federatie forums worden niet gemodereerd door Hattrick's officiële Moderators. De federatie eigenaar heeft het recht om het federatie forum te modereren en kan ook andere mensen aanstellen om dit te doen.

Andere forums

Er zijn ook nog enkele andere gespecialiseerde forums. Bijvoorbeeld elk CHPP programma heeft zijn eigen forum, tenzij de eigenaar speciaal gevraagd heeft dit te sluiten. De coaches van nationale teams hebben ook hun eigen forum en als de Hattrick staf.

Nationale forums

Nationale forums zijn de plaats waar gebruikers van een bepaald land kunnen discussiëren over Hattrick gerelateerde zaken. Dit gaat van discussies over oude, nieuwe en voorgestelde features tot topics over de nationale teams. Op Het Nederlands en Belgisch forum zijn ook topics voor frustraties en gejuich (de klaag & vreugde muren).

Forum cultuur

Op vele forums, worden regelmatig afkortingen en specifieke woorden gebruikt. Deze zijn voor buitenstaanders vaak moeilijk te verstaan. Enkele van deze afkortingen zijn algemeen aanvaard, terwijl andere minder welkom zijn..