Nl/Hattrick

From Hattrick
Jump to navigationJump to search

Hattrick is een online voetbalspel waar je spelers en coach kan kopen en verkopen, met je team in competitie treden met honderdduizenden anderen van over de hele wereld. Naast het spel zelf zorgt ook de Hattrick-gemeenschap voor veel entertainment.

Momenteel zijn er 124 landen vertegenwoordigd in Hattrick. Bijna ieder seizoen, worden er door het HT team nieuwe toegevoegd. Er zijn meer dan 975.000 hattrickspelers over de hele wereld.

Na een korte registratieperiode, krijgt de gebruiker een ploeg. Bijna altijd nemen nieuwe gebruikers oude niet meer actieve teams over. Om te beginnen krijgt iedere ploeg een aantal spelers, een zwakke coach, een klein stadion, fanclub en staff. De speler is vrij om zijn of haar team te beheren, spelers te kopen en verkopen, een trainingsschema op te stellen, enz. Als de speler succesvol genoeg is kan hij/zij promoveren naar een hogere divisie, voor een nieuw vier maanden durend seizoen. Promoveren gaat voor de helft rechtstreeks, en de andere helft via een kwalificatie wedstrijd tegen een team uit de hogere divisie.

Hattrick spelen is volledig gratis. Men kan dan een trainingstype kiezen, personeel aannemen en ontslaan, spelers kopen en verkopen, je opstelling voor wedstrijden zetten, in een jeugd opleiding investeren, en de ploeg leiden zoals een eigenaar van een voetbalclub zou doen. Zoals bij elk managerspel de spelers moet zijn/haar spelers een positie toewijzen en uit enkele basis tactieken kiezen.


Hattrick is altijd in ontwikkeling, en de ontwerpers voegen de hele tijd nieuwe dingen toe aan het spel. Deze toevoegingen, en voorgestelde ideeën, worden gewoonlijk vergezeld van verhitte debatten op de forums binnen Hattrick. (Een steeds terugkerend idee dat de beste teams van over de hele wereld in een soort Champions League tegen elkaar zouden spelen, is op 19 December 2005 toegevoegd onder de vorm van de Hattrick Masters.

De grootste landen in Hattrick zijn Spanje, Italië, Duitsland, Polen, Zwitserland, Portugal, Frankrijk, Nederland en België.

Hattrick Supporter

Hattrick heeft ook een "Supporter" gedeelte. Hier moet je wel voor betalen maar Hattrick geeft er extra's voor terug. Je kan bijvoorbeeld je stadion ontwerpen, je spelers nummers geven, hun gezichten zien, je eigen logo hebben et cetera. Ook geeft de Supporter functie de mogelijkheid om in verschillende groepen (federaties) te komen. Federaties zijn er gekomen om mensen met de zelfde interesse bij elkaar te kunnen laten komen, en vriendschappelijke cups te kunnen organiseren.

Externe Links