Hu/Csillagok

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Français · Magyar ·

A csillagok a játékosoknak a meccsekhez történő hozzájárulását ábrázolják.

Nem érdemes őket csapatok összehasonlítására használni, de hasznosnak lehetnek, ha olyan játékosokat hasonlítasz össze, akik ugyanazon a poszton játszanak. Emellett a csillagszám elemzése segített a tapasztalt menedzsereknek, hogy meghatározzák egy adott poszton a tulajdonságok százalékos eloszlását (pl. 75% gólszerzés és 25% átadás a csatároknál).

A gonosz csillagok

A csillagok „gonoszak”, mert félrevezető információkat közölhetnek a játékosnak csapat teljesítményhez való hozzájárulásáról. Például van 1 belső középpályás, aki 3 csillagot kap, de 1 csillagot a támadáshoz, 1 csillagot pedig a védekezéshez ad, és csak 1 csillagot ad a középpályához – lehet, hogy ez a játékos kevésbé járul hozzá a csapat győzelméhez, mint ha csak 2 csillagot hozna, de azt mind a középpályához adná. Ennek egy másik példája, ha van egy belső középpályás, aki védekező utasítással 2, támadóval pedig 4 csillagot hoz. A játékosok nem megfelelő helyen való szerepeltetése alacsony csillagszámhoz vezet, azaz egy nagyon jó játékos is rossznak tűnhet. A csapat összcsillagszámával nem pont ez a probléma. A gond inkább az, hogy minden területet egyforma súllyal vesznek figyelembe, bár néhány csapatrész fontosabb, mint a többi – ez különösen a középpályára igaz. A csapat összteljesítményének összehasonlítására sokkal jobb módszerek is vannak, pl. a HatStats vagy a LoddarStats.

Mindaddig, amíg a másodlagos képességek fontosságát is figyelembe veszed, a csillagok hasznosak lehetnek az egyes játékosok összehasonlítására.

„A csillagok gonoszak” mondás segíthet megértetni a kezdőkkel azt, hogy a mérkőzésértékeléseket vegyék figyelembe. és a szerint próbálják a mérkőzés végeredményét megérteni (így csökkenhetnek az olyan hozzászólások, mint: „nyernem kellett volna, hisz nekem 22 csillagom volt, neki meg csak 20”).

Football.png A szócikk nem teljes kidolgozottságú (csonka). Segítheted a Hattrick Wiki-t az oldal bővítésével.