Hu/Day trading

From Hattrick
INTERWIKI

· English · Français · Magyar ·


A day trading (napi adásvétel) nem más, minthogy valaki játékosokat vesz, és (a skill tradinggel ellentétben) mindenféle edzés nélkül megpróbálja drágábban eladni őket.

A napi adásvétel már nem olyan elterjedt, mint régebben volt. A Hattrick tervezői számos változást eszközöltek ezzel kapcsolatban, ami csökkentette a napi piacolás hatékonyságát, hiszen észrevették, hogy a tevékenység gyakorlói komoly előnybe kerülhetnek. Néhány ehhez kapcsolódó változás: az árbecslés játékelem, a megemelt ügynöki díj, melynek mértéke már attól is függ, hogy az adott játékos milyen régóta van a klubnál (minél régebben, annál alacsonyabb a díj), és az adásvétel csapatszellemre gyakorolt nagyobb hatása.

Minden bizonnyal a legjelentősebb változtatás, amely a napi adásvételt befolyásolta, az a Zónára való keresés bevezetése volt. Azelőtt, aki igazolni akart, egyenként meg kellett néznie az akkori 80+ ország kínálatát külön-külön; ma minden ország helyet kapott a 8 zóna valamelyikében.

Ellentmondásos megítélés[edit]

Vannak olyan menedzserek, akik szerint a napi adásvétel jó hatással van a Hattrick gazdaságára, hiszen (szerintük) a napi adásvétel megemeli az árakat.

Mások azt hangoztatják, hogy a napi adásvétel méltatlan előnyhöz juttatja azokat, akik megengedhetik, hogy sokat lógjanak a számítógépen, továbbá károsíthatja a kezdő menedzserek érdekeit. Azt is megemlítik, hogy ez a gyakorlat már rég nem a fociról szól, amiről egyébként szerintük a HT-nak kellene. Kétségtelen, hogy az igazi klubok is gyakran igazolnak és adnak el játékosokat, de messze nem olyan rengeteg alkalommal, mint a HT napi piacolói, akik a Hattricket piac-szimulációs játékként játsszák.

Lásd még[edit]