Hu/A játék

From Hattrick

A Hattrick egy online focijáték, ahol játékosokkal kereskedsz, és edzheted a csapatod, miközben a világ többi részén egyidejűleg játszó több százezer ellenféllel versenyzel. Ahogy a játék maga, úgy a játékosok közössége is rengeteg élményt nyújt.

Jelenleg 128 ország képviselteti magát a Hattrickben. A HT-stáb minden szezonban újabb országokkal bővíti ezt a létszámot. Most több mint 900 000 menedzser játszik világszerte.

Rövid regisztrációs idő után a felhasználó megkapja a csapatát. Az újoncok szinte mindig valaki más régi, megszűnt csapatát veszik át, annak bajnoki helyezésével együtt, egy csapatnyi játékossal, gyenge edzővel, kicsi stadionnal, szurkolói klubbal és személyzettel. Ezek után a tulajdonos szabadon menedzselheti a keretét, vehet és eladhat játékosokat, meghatározhatja az edzésformát, és így tovább. Ha eléggé sikeres és megnyeri a csoportját, feljuthat egy magasabb osztályba a következő, négy hónapig tartó szezonra. A legfelsőbb 6 osztályban a a bajnokok fele automatikusan feljut, míg a másik felének osztályoznia kell, amelyet a felsőbb ligában osztályozós helyen végzett csapattal játszik. 7-ed osztályban pedig az első 2 csapat automatikusan feljut.

A Hattrick teljesen ingyenes játék. Az alapszolgáltatás tartalmazza az edzéstípus megváltoztatását, a személyzet felvételét és elbocsátását, a játékosok vásárlását és eladását, a kezdőcsapat beállítását, az ificsapatba való beruházást. Egy futballklub tulajdonosaként működtetheted a klubodat, és ahogy más menedzserjátékokban, itt is a felhasználónak kell posztokat rendelnie a játékosokhoz és neki kell néhány alapvető taktikáról, illetve a stratégiai lehetőségről döntenie.

A Hattrick folyamatos fejlesztés alatt áll, és a fejlesztők folyamatosan új funkciókkal látják el a játékot, illetve bővítik a meglévőket. Ezeket a bővítéseket és javasolt ötleteket rendszerint heves vita kíséri a játék fórumain. Egy visszatérő topik szól arról, hogy a legjobb csapatokat meg kell-e hívni egy Bajnokok Ligája stílusú bajnokságba, amely 2005. december 19-én jött létre, és a Hattrick Masters nevet viseli.

A Hattrick legnagyobb ligái a felhasználószámokat tekintve a következők: Spanyolország, Svédország, Hollandia, Belgium, Argentína és Svájc, bár olyan országok, mint Lengyelország, Dánia, Finnország, Románia, Izrael, Kolumbia és Németország is rohamosan fejlődnek.

Hattrick Támogató[edit]

A Hattrick egy „Támogatói” funkciót is ajánl, ami további testreszabást tesz lehetővé a játékban. Többek között megtervezheted a stadionod kinézetét, mezszámokat rendelhetsz a játékosaidhoz és csapatlogót készíthetsz. A Támogatói funkcióval csatlakozhatsz különböző üzenőcsoportokhoz, úgynevezett „Föderációkhoz”. A Föderációk azért születtek, hogy összekössék a közös érdeklődési körrel rendelkező játékosokat, hogy üzenni tudjanak egymásnak, hírlevelet tudjanak küldeni és barátságos kupákat tudjanak szervezni. A Föderációkban különböző, a főfórum témáitól eltérő beszélgetésekre is van mód.

Külső hivatkozások[edit]