Hu/Ellentámadás

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Italiano · Magyar ·

Idézet a Hattrick Súgóból

Az ellentámadás taktika alkalmazásával tudatosan hagyod, hogy az ellenfeled birtokolja a labdát, és amint kihagy egy támadást, Te megpróbálsz gyors ellentámadást indítani.

Az Ellentámadás taktika nemzetközi rövidítése: CA (Counter Attack).

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók által végzett kutatáson és/vagy tapasztalatain alapulnak — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!Működése

Ha ez ellenfél kihagy egy támadást, a védekező csapat lehetőséget kap egy ellentámadásra (kontra). Ezek az extra támadások a normál helyzetekhez adódnak hozzá, nem csökkentik a megszerezhető helyzetek számát.

Ellentámadásra akkor van lehetőség, ha a taktikát alkalmazó csapat középpályája alacsonyabb az ellenfelénél. Ez alól egy kivétel van, a taktika független ellentámadás.

Taktika független ellentámadás

Idézet a Hattrick Súgóból

Ellentámadások: akkor is van egy hangyányi esélyed, hogy ellentámadáshoz juss, ha nem ezt a taktikát játszod. Ezekhez az ún. taktikafüggetlen kontrákhoz nem kell alárendelt helyzetben lenned a középpályán (máskülönben viszont igen).

Van lehetőség ellentámadáshoz jutni akkor is, ha nem alkalmazod ezt a taktikát és/vagy nem gyengébb a birtoklásod az ellenfeledénél. Ez egy nagyon ritka járulékos esemény.

A taktika szintje

(2 * Á1 + VÉ1) / 10

Ha nem a formával módosított képességekkel számolunk, akkor használhatunk egy másik képletet is:

X = F * (2 * Á2 + VÉ2)

  • Á2 = Védő Átadás képessége
  • VÉ2 = Védő Védekezés képessége
  • F = Védő formája

Taktika szintje = 0,017272 * (Védők X értékének szorzata) + 1,042313

Ellentámadás konverzió

A kihagyott helyzetekből az alábbi képlet szerint lesznek ellentámadás helyzetek:

10,8 * Sz / KP

  • Sz = a taktika szintje
  • KP = a két csapat középpálya értékelésének összege

Hátrányok

  • 7%-ot veszítesz a középpályád erejéből.
  • Az Átadás képességet nem használják a védők a csapatrészek erősítésére, így magas átadású védőket nehezebb beszerezni.

Vegyük figyelembe, hogy a középpálya ereje romlik 7%-al és nem a birtoklásunk. Például, ha a birtoklásunk 49,999% és a középpálya értékelésből lejön a 7%, akkor az kb. 48,1% birtoklást jelent, nem 43%-t.

Alkalmazás

A legfontosabb a taktika alkalmazásakor, hogy a középpálya még azelőtt alacsonyabb legyen az ellenfelénél, hogy levonásra kerül a 7%-os hátrány. A középpálya hátrányt az egész mérkőzés alatt figyeli a mérkőzésmotor.

Ajánlott a birtoklást minél kevésbé elveszíteni, hogy az ellentámadások mellett legyenek normál helyzeteink is, mert egy mérkőzésen csak pár ellentámadásra számíthatunk, eddig 5 volt a legtöbb.

Extrém ellentámadás

Ennél a taktikánál nem törődnek a birtoklással és csak a védelemre és támadásra koncentrálnak. A mögötte álló elgondolás az, hogy akkora védelmet hozunk, hogy még 9 helyzetből is csak 1-2 támadás jut át, mi pedig magas arányban belőjük az ellentámadásokat, pontrúgás helyzeteket és különleges eseményekre is számítunk. Ehhez használt felállás pl. az 5-2-3, támadó (Gyors) szélsőkkel és Gyors csatárokkal.

Csapatoptimalizálás

Két nagyon fontos csapatrészre kell koncentrálni:

  • Az ellenfél támadó értékeléseihez képest sokkal erősebb védő értékeléseket kell hozni. Mivel nem sok kontra lehet egy mérkőzésen, törekedni kell, hogy minél kevesebb támadás jusson át a védelmünkön. Minimum 20%-al erősebb védelem az ajánlott.
  • Legalább ilyen fontos, hogy támadásunk is erős legyen, hiszen hiába kaptunk ellentámadást, ha azt nem tudjuk belőni. Az ajánlás szerint középen és egyik szélen minimum olyan erős legyen a támadás, mint az ellenfél védelme.

Ha a taktikából ki akarjuk hozni a maximumot, fontos szerephez jutnak a specialitással rendelkező játékosok és a pontrúgók.


Referenciák