Hu/Eltiltás

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Français · Magyar ·

Ha megsérted a szabályokat, a GM-ek és MOD-ok megtorlásul sokféle büntetést alkalmazhatnak, és közülük a kizárás a legsúlyosabb. Ezzel kikerülsz a játékból. Gyakran csak a csapatot zárják ki, ám a felhasználó kérhet magának újat.

Ha a fórumetikettet sérted meg, eltiltást kaphatsz, ami annyit tesz, hogy a csapatodat ugyan tudod irányítani, de egy bizonyos ideig nem írhatsz a nyilvános fórumokra (sőt, olvasni sem tudod őket egyáltalán).


Miért nem szabad a büntetéseket a fórumokon megvitatni?

Keywords: (ban), (conferences)
From: HT-Johan (7021255.4) as reply to (7021255.3)
To: HT-Johan 29-09-2006 at 12:30
Miért nem szabad az egyedi eseteket a fórumokon megvitatni, és a GM-döntéseket nyilvánosságra hozni?

Megismétlem, lehetetlennek tartjuk, hogy az egyedi esetekről a nyilvánosság előtt beszéljünk, mivel a megfelelő információval csak az érintett felek – a kivizsgált felhasználó, illetve a GM-ek – rendelkeznek. Mindenki más csak szóbeszédből értesülhet arról, ami történt, így az erről való diskurzus tökéletesen értelmetlen. Ezen felül pedig a magántitok joga is sérül – ha megsértjük az adott felhasználóra vonatkozó titoktartási nyilatkozatot, nem maradna jogunk arra, hogy „megvédjük” az általunk hozott döntést.

Ugyanígy a GM-ekkel való levelezést is tilos a Hattricken vagy bárhol máshol nyilvánosságra hozni. Egyrészt azért, mert bizalmas kommunikáció, másrészt pedig mert szó szerint ellehetetlenítheti a GM-eket. A titoktartás megkönnyíti a csalók felkutatását. Ha pedig egy ügy nyilvános fórumtéma lesz, egyszersmind szimpátiatüntetéssé is alakul, ami soha oldja meg az adott ügyet. Ha nem tartod helyénvalónak egy GM döntését vagy viselkedését, nyugodtan szóvá teheted nyilvánosan – anélkül, hogy egyedi eseteket hoznál szóba. Próbáld ki.

Football.png A szócikk nem teljes kidolgozottságú (csonka). Segítheted a Hattrick Wiki-t az oldal bővítésével.