Hu/Hattrick Menedzserképző

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· Česky · English · Français · Magyar ·

Manager License

A Hattrick Menedzserképző a kezdő játékosokat támogató program, amely azzal a céllal jött létre, hogy az újoncok elsajátítsák a játékszabályokat, az alábbi – igen egyszerű – okból: ha pénzt kapnak érte, elolvassák a szabályzatot. A képzés 24 részből áll. Az utolsó hat rész egy-egy – egyenként hat kérdésből álló – kvíz.

A Menedzserképző története

A Menedzserképző programot 2005. november 28-án vezették be (a 27. – Magyarországon a 12. – szezonban, a 11. játékhét után.) A Hattrick-stáb az alábbi közleményben tájékoztatta a felhasználókat a változásokról:

2005-11-28 – Bevezető az új játékosoknak
A mai naptól a Hattrick új felhasználóinak a játékban töltött első heteik során át kell esniük egy bevezető feladatsoron, amit Hattrick Manager License Challenge-nek (Hattrick Menedzserképzőnek) hívnak.
A Menedzserképző számos feladatból áll, amit a felhasználónak meg kell oldania, hogy megkaphassa az oklevelet. Ahelyett, hogy az új csapatok egy nagy rakás pénzt kapnának induláskor, ezután csak 10 000 eFt-ot kapnak az első napon, és pénzjutalmat minden további teljesített feladat után. A pénzjutalom maximális összege további 50 000 eFt.
Gyakorló felhasználóként Te is részt vehetsz a Menedzserképzőben, de nem fogsz pénzjutalmat kapni, mert az nem lenne tisztességes. Viszont kapsz egy kis oklevelet, amit kiállíthatsz a csapatod oldalán. Több információt a Hattrick > Menedzserképző menüpont alatt olvashatsz.

A teljes feladatsor

A program 24 részből (feladatból) áll:

 1. Nevezd el a stadionodat! – 1000 eFt (költség: 800 eFt)
  Magától értetődik. Menj a „Stadion” fülre, és változtasd meg a stadionod nevét.
 2. Hozz fel egy ifijátékost! – 1000 eFt (költség: 400 eFt)
  Ismét csak magától értetődik. Menj „A klub” fülre, és húzz fel egy ifijátékost.
 3. Ellenőrizd a pénzügyeket! - 2000 eFt
  A „Pénzügyek” fülre kattintva teljesítetted is a feladatot.
 4. Nézd meg a játékosaidat! – 2000 eFt
  Csak kattints a „Játékosok” fülre.
 5. Vegyél fel egy szakembert! – 2000 eFt (költség: 300 eFt)
  Kattints „A klub” fülre, és vegyél fel egy szakembert. Pofonegyszerű.
 6. Keress egy… – 2000 eFt
  Nem tudom biztosan, mi is szükséges a feladat teljesítéséhez: elég-e, hogy az Eszközök menüpontban a Keresés fülre kattintasz, vagy a csoportod linkjére kell kattintanod a képernyő bal felső sarkában.
 7. Köss le egy barátságos mérkőzést! – 3000 eFt
  Vagy el kell fogadnod egy már meglévő kihívást, vagy ki kell hívnod valakit egy barátságos meccsre, akinek el kell fogadnia a kihívásodat.
 8. Utasítások (4-4-2) – 5000 eFt
  Csak a 7. feladat teljesítése után foghatsz neki. Be kell állítanod egy felállást, majd a feladat befejezéséhez meg kell nyomnod az „Utasítások elküldése” gombot.
 9. Lépj be a kezdők fórumába és a csoportfórumodba! – 2000 eFt
  Ha ezt olvasod, már túl is vagy rajta (Na de nem itt, a Hattrick Wikin)
 10. Licitálj egy játékosra! – 3000 eFt
  Nem muszáj megvenned az adott játékost – csak licitálj valakire.
 11. Nézd meg az első meccsed eredményét! – 2000 eFt
  Fura módon ehhez nem kell kivárnod az első meccsed végét. Kattints az Áttekintés fülre, majd válaszd az „Utolsó felállás” lehetőséget a „Több infó a csapatról:” legördülő menüben.
 12. Tegyél ki egy játékost az átadólistára! – 3000 eFt (költség: 200 eFt)
  Csak próbáld meg eladni az egyik játékosodat. Mellékes, hogy elkel-e vagy sem.
 13. Válassz edzéstípust! – 2000 eFt
  Kattints az Edzés fülre, és válaszd ki, mit szeretnél edzeni. Pofonegyszerű.
 14. Játszd le a második mérkőzésedet (új utasításokkal)! – 2000 eFt
  Nem tudom biztosan, hogy meg kell-e változtatnod a mérkőzéshez adott utasításaidat vagy sem, de a feladat befejezéséhez itt is meg kell nyomnod az „Utasítások elküldése” gombot. Csak akkor teljesítetted a feladatot, ha minderre egy MÁSIK MECCSNÉL kerül sor, mint amelyiket a 8. feladathoz választottál. Más szóval, mostanra legalább 2 lekötött meccsednek kell lennie, és mindkettőn más utasításokat (?) kell alkalmaznod.
 15. Töltsd ki az adataidat! – 4000 eFt
  Ha a megadott linkre kattintasz, több kérdésre is válaszolnod kell. Majd várnod kell pár napot, hogy a GM-ek ellenőrizzék. Felhívom rá a figyelmed, hogy ha teljesítetted ezt a feladatot, és egy GM jóváhagyta, onnantól meg tudod nézni a saját meccseiden alkalmazott taktikákat és a játékosoknak adott utasításokat.
 16. Nézd meg a „Hattrick Támogató” oldalt! – 2000 eFt
  Íme az útvonal: Súgó > Infó > Hattrick Támogató.
 17. Menj a Boltba, és vegyél magadnak kreditet (ingyenes)! – 2000 eFt
  A teendőd annyi, hogy elmenj a Boltba, és vegyél 3 kreditet. Nem kérnek tőled sem pénzt, sem fizetési adatokat. Magadnak és másnak is megveheted, nem számít.
 18. Helyezd át a játékosaidat! – 2000 eFt
  A feladat teljesítéséhez a 4-4-2-től eltérő felállást kell alkalmaznod. A 15. feladat teljesítése után a rendszer engedélyezi számodra a felállások megváltoztatását és azt, hogy egyéni utasításokat adj a játékosaidnak. A feladat teljesítéséhez azonban ismét egy újabb mérkőzést kell választanod – a 8. és 14. feladatban használt meccsektől különbözőt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy erre a harmadik mérkőzésre ismét be kell állítanod a csapatodat, ha teljesíteni akarod a feladatot. Ismét ügyelj rá, hogy ha végeztél az utasítások kiadásával, nyomd meg az „Utasítások elküldése” gombot.
 19. 1. kvíz – 1300 eFt
  A kvíz kérdéseket tartalmaz a játék elemeivel kapcsolatban. Nem, szó sem lehet róla. Nem árulom el a helyes válaszokat. Kapsz egy linket a Szabályzat oldalhoz, a kérdések pedig tényleg könnyűek és választósak.
 20. 2. kvíz – 1300 eFt
 21. 3. kvíz – 1300 eFt
 22. 4. kvíz – 1300 eFt
 23. 5. kvíz – 1400 eFt
 24. 6. kvíz – 1400 eFt
  A kitöltött kvízekért járó teljes pénzösszeg 8000 eFt.