Nl/Enschede United

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Nederlands ·

Enschede United (23858)
Enschede United
Managed by frankschrama
Club information
LocationOverijssel Nederland
Arenahet Olympisch Stadion van Enschede
Fan ClubDe Rolstoelside

Kort over het team

Het team

Enschede United is een ambitierijke club. Momenteel komen ze uit in divisie VII.385. Enschede United speelt zijn wedstrijden in het Olympisch Stadion van Enschede (capaciteit: 30.000). De Twentse club streeft naar een selectie met een sterk regionaal karakter. De meeste spelers komen van de eigen jeugdopleiding of een andere club uit Nederland. Slechts in het uiterste geval worden spelers van buiten de landsgrenzen aangetrokken.

Huidige seizoen

Geschiedenis

Seizoen 15

Enschede United werd 9 juni 2005 opgericht en startte in de 11de divisie in Nederland. Voor de oprichting van de club waren er al twee wedstrijden gespeeld in deze competitie (die allebei waren verloren), maar onder de bezielende leiding van de Roemeense trainer Niculae Modoran won United 11 van de resterende 12 duels, waarmee de club bij zijn debuut gelijk het kampioenschap behaalde.

Seizoen 16

Het tweede seizoen startte met een nederlaag tegen medepromovendus De Stofkappen. Niculae Modoran wist echter de kalmte te bewaren in de ploeg, waardoor de rest van het seizoen (op een gelijk spel na) alle wedstrijden werden gewonnen. Op de laatste dag werd door een overwinning op De Stofkappen het kampioenschap alsnog behaald.

Seizoen 17

Dit seizoen was het sterkst van Enschede United tot nu toe. De club bleef ongslagen en alleen door een 2-2 gelijkspel tegen FC Gnurft werd er geen doormars gehaald. De overmacht van de Tukkers werd benadrukt, doordat de club dit seizoen slechts 6 tegentreffers hoefde te incasseren, terwijl er maar met drie verdedigers werd gespeeld! United speelde dit seizoen ook voor het eerst in het Olympisch Stadion van Enschede, doordat de club uit zijn vroegere onderkomen (de Enschede Arena) was gegroeid.

Seizoen 18

Voor het nieuwe seizoen is een nieuwe trainer aangesteld. De Zwitser Morgan Petrie nam het roer over van Niculae Modoran. United speelde voor het eerst mee in de lucratieve strijd om de KNVB Beker, hierbij verloren ze nipt met 2-3 tegen de vijfdeklasser Goodfellaz. Dit seizoen speelden de Tukkers in een sterke competitie. In de eerste wedstrijd werd de latere (terechte) kampioen FC M'non nog verslagen. Vervolgens werden er veel punten verspeelt. United eindigde als 3e, nog achter angstgegner FC Riko. Redenen voor dit slechte seizoen kunnen het verdedigende 5-4-1 systeem, goede tactieken bij de tegenstanders en domme pech.

Seizoen 19

United werd in de eerste ronde van de KNVB Beker met 0-1 verslagen door Holthe. In de competitie wonnen de Tukkers van topclubs als GP_Manager en FC Riko (2x), maar verloren weer van het relatief kleine radiokaka en outsider Jimmy-Boys. Hierdoor eindigde United op de tweede plaats achter kampioen GP_Manager.

Seizoen 20

Dit seizoen werd United eindelijk kampioen van VIII.242! Het seizoen begon nog in mineur, doordat de Enschedeërs in de eerste ronde van de beker werden uitgeschakeld door FC Smurfendorp met 1-3. Vervolgens verloor United ook nog van concurrent Jimmy-Boys, maar daarna ging het beter en werden er alleen in Ridderkerk tegen concurrent FC Riko met een gelijkspel punten gemorst. Dit seizoen werd ook het stadion uitgebreid van 17.000 naar 21.000 plekken.

Seizoen 21

United werd in de eerste ronde van de beker uitgeschakeld met penalties (3-2) door wezienweleven. In de competitie werden de Tukkers geconfronteerd met sterke oppositie. Halverwege het seizoen stond United op een derde plaats met zes punten achterstand op Cor_Los United. Een onverwachte zegereeks bracht United echter alsnog de vijfde schaal in de historie. Dit buitengewone resultaat werd behaald met een 5-4-1 systeem.

===seizoen 22=== Dit seizoen heeft United voor het eerst de 1e ronde van de beker overleeft. In de tweede ronde blijkt fc hartlepool toch te sterk voor de Enschedeërs. In de competitie (VI.588) eindigde United op de laatste plaats met slechts twee overwinningen, hiermee was de eerste degradatie uit de clubgeschiedenis een feit. Verder is dit seizoen het stadion verder uitgebreid naar 30.000 plaatsen. Ook is er begonnen met een jeugdopleiding. Jong Enschede United komt uit in de Dragon Cup.

Seizoen 23

Vantevoren maakten maar liefst zeven teams uit divisie VII.385 kans op het kampioenschap. In een bloedstollende competitie trok United uiteindelijk aan het langste eind. Door één wedstrijd voor het einde de leiding over te nemen en die niet meer uit handen te geven, pakte de club alweer het zesde kampioenschap.Ook reikte United dit seizoen tot de 3e ronde van de beker. Al met al een goed begin voor coach Rui Borges da Silva.


Prijzenkast

  • Kampioen X.291 (seizoen 16)

Clubiconen

Belangrijkste huidige spelers

Hieronder staan de spelers die een belangrijke rol spelen in het huidige team, of spelers die ooit belangrijk waren en nog steeds onder contract staan.

Voormalige topspelers

Hieronder staan voormalige spelers die vroeger belangrijk waren voor de club.

Trainers

Dit zijn alle trainers die bij Enschede United hebben gewerkt.

TrainerNationaliteitVanTotSeizoenenKampioenschappen
Frans HilgersomNederland9-6-200513-6-2005150
Niculae ModoranRomânia13-6-200525-4-200615, 16, 173
Morgan PetrieSchweiz25-4-200611-6-200718, 19, 20, 21, 222
Rui Borges da SilvaPortugal11-6-2007nu232

Bevriende verenigingen

Een beetje club heeft tegenwoordig een aardig 'netwerk' van bevriende verenigingen. Enschede United is hierin geen uitzondering. De supporters van Enschede United voelen zich verbonden vooral met supporters van andere ambitieuze clubs. Ook wisselen de bestuurders van deze clubs onderling informatie uit, wat het verwezenlijken van ieders ambities weer een stapje dichterbij brengt.