Hu/Játéktördelés

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Français · Magyar · Italiano ·

Idézet a Hattrick Súgóból

A játéktördelés azt jelenti, hogy játékosaid igyekeznek nyomás alá helyezni az ellenfelet, így az ellenfél támadásainak szétzúzására, nem pedig saját támadások építésére összpontosítanak.

A Játéktördelés taktika nemzetközi rövidítése: PR (Pressing).

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók által végzett kutatáson és/vagy tapasztalatain alapulnak — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!


Működése

Mindkét csapat kevesebb normál helyzetet kap a taktika szintjének függvényében. A különleges eseményekre nincs hatással (sem sérülések gyakoriságára).

Ha egy játéktördelést játszó csapatnak sikerül eltördelni egy helyzetet, erről beszámol a meccsriport. Azonban sosem tudod meg, hogy melyik csapat esett el ezzel a támadás lehetőségétől.

A taktika szintje

A kapus kivételével minden játékos Védekezés és Erőnlét képessége határozza meg a taktika szintjét. Az Erőteljes játékosok Védekezése duplán számít bele. A játékos tapasztalata is számít.

Ha mindkét csapat tördel, a hatásuk összeadódik.

A mérkőzés előrehaladtával, ahogy fáradnak a játékosok, egyre csökken a taktika szintje.

Hátrányok

Az erőnlét gyorsabban csökken a szokásosnál. A taktikával a saját helyzeteinket is eltördeljük.

Alkalmazás

Ez a taktika nem igazán tartozik a győzelemre hajtó taktikák közé, sokkal inkább egy vesztesnek látszó meccsen egy döntetlen kiharcolására.

Viszont ez a taktika is, mint a többi, csak akkor hatásos, ha erre optimalizált csapattal lépünk pályára. Ha csak kétségbeesésünkben választjuk ezt a taktikát egy biztosan bukta mérkőzésen a kisebb vereség reményében, akkor nem sok hasznát fogjuk látni.

Jó választás lehet a Távoli lövések taktika ellen is.

Csapatoptimalizálás

Mivel a saját helyzeteinket is eltördeljük, fontos szerep jut a különleges eseményeknek, ezért alkalmazzunk specialitással rendelkező játékosokat (és ne csak Erőteljeseket). Ugyanezen okból csatárokra se nagyon lesz szükség, sőt mivel minden mezőnyjátékos Védekezése számít, ami csatároknak nem igazán van, ezért helyettük is alkalmazzunk védőket, középpályásokat. Klasszikus tördelő felállás az 550.

Alternatív megoldás lehet, ha használunk csatárposztot, de középpályára alkalmas játékossal, védekező utasítással.

Nagyon fontos az erőnlét, jó vagy remek erőnlét esetén a játékos nem fárad.

A taktika ellenszere

Nagyon fontos az erős középpálya, hogy maradjon elég helyzet az eltördeltek mellett is, és egy még erősebb támadás, mert egy tördelő csapatnak nagyon erős védelme lehet. Egy Kreatív taktikára optimalizált csapat sokat nyer azzal, hogy a különleges eseményeket nem lehet eltördelni.

Statisztika

Az alábbi táblázat azt mutatja, milyen taktikai szinttel (2 = pocsék, 8 = remek), hány helyzetet és mekkora valószínűséggel tördelhetünk el.

Eltördelt
helyzet
2 3 4 5 6 7 8
0 98% 63% 36% 25% 16% 6% 1%
1 2% 31% 44% 42% 35% 31% 18%
2 5% 16% 22% 31% 38% 26%
3 1% 3% 8% 13% 19% 32%
4 1% 2% 4% 5% 19%
5 0,1% 1% 1% 1% 4%
6 0,1% 0,1% 0,1%
Vizsgált
mérkőzések*
62 2157 4804 3186 1383 531 206

Remeknél (8) magasabb szintű tördelés nagyon kevés mérkőzésen fordul elő.

*Csak olyan tétmérkőzések lettek vizsgálva, ahol csak az egyik csapat tördelt.

Referenciák

HT Fórum: 15766691.25