Nl/Teamgeest

From Hattrick
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Français · Italiano · Magyar · Nederlands · Русский · Рersian ·

De Teamgeest is een van de basisfactoren in de evolutie van een team. Het wordt beïnvloed door verschillende factoren, en heeft impact, soms en vrij grote, op andere dingen.

Wat bepaalt de Teamgeest?

De teamgeest wordt beïnvloed door verschillende factoren:

Wat wordt er bepaald door de Teamgeest?

De teamgeest bepaalt zelf ook andere dingen.

Middenveld ratings worden bepaald door verschillende factoren. Een daarvan is de teamgeest. Hoe hoger de teamgeest, hoe beter het middenveld zal presteren. En anderzijds: hoe lager de teamgeest, hoe slechter het middenveld zal zijn. Een succesvol Hattrick manager zal de teamgeest van zijn/haar team regelen om zo de beste resultaten te halen, want het middenveld is een zeer belangrijke factor in vele wedstrijden.

In het echte leven is de sfeer in een voetbalploeg van groot belang voor de prestaties ervan. Als er een slecht management of een incompetente coach is zal dat een effect hebben op handelingen van de spelers. In Hattrick wordt dit effect vertolkt door de teamgeest.

De Teamgeest heeft een direct effect op de kracht van het middenveld van een team. De eigenlijke kracht van het middenveld, die gebaseerd is op spelersvaardigheden, wordt versterkt of verzwakt door de teamgeest. De kracht van het middenveld van beide teams bepaalt de kansverdeling in een wedstrijd, dus een hoge teamgeest zal een boost geven aan het middenveld en meer kansen opleveren.

Aan het begin van elk seizoen, zal de teamgeest naar "bedaard" worden teruggezet. Vanaf dan bepalen de acties van je team (transfers en PIC, Normaal, of MOTS spelen in wedstrijden) en je coach het stijgen en dalen van de teamgeest. De teamgeest zal altijd richting bedaard terugbewegen. Het leiderschap van je coach bepaalt hoe snel het naar bedaard zal gaan. Een coach met hoog leiderschap zal de teamgeest sneller doen stijgen onder bedaard en trager doen dalen boven bedaard.

Zie ook