Nl/Transfers

From Hattrick

Kopen en verkopen van spelers[edit]

Verkopen[edit]

Als je een speler wilt verkopen dien je hem op de transferlijst te zetten.

Als je dit doet kan je een vraagprijs instellen. De startprijs of vraagprijs is de minimumprijs die je vraagt om de speler te laten vertrekken. Een speler blijft exact 3 dagen op de transferlijst staan waarna hij al dan niet wordt verkocht. De ploeg die het meeste biedt voor de speler, zal de speler krijgen.

Een verkochte speler verdwijnt bij jouw club en gaat meteen naar de nieuwe club, tenzij de server wat achterloopt. Dan kan het enkele minuten duren vooraleer het zichtbaar is dat de speler effectief is verkocht. Als hij niet verkocht geraakt, blijft hij bij jouw club.

Een speler die op de transferlijst staat kan gerust nog wedstrijden spelen. Sterker nog, het kan zelfs voorvallen dat de speler wordt verkocht tijdens een match. De speler zal dan tijdens de wedstrijd reeds tot het andere team behoren, doch de speler zal ook de wedstrijd voor jouw team uitspelen.

Nadat een speler verkocht is zal je een bepaald percentage van het bedrag krijgen. Dit is afhankelijk van de tijd dat de speler in je club heeft gespeeld. Hoe langer een speler in je team zat, hoe hoger het percentage zal zijn. Als een speler 0 dagen bij je team zat, zal je 83% van de transfersom ontvangen. Het maximum is 93%, hetgeen je bereikt als je speler 106 dagen of langer in je team zat.

De onderstaande figuur toont aan hoeveel procent erbij komt per dag. Een uitzondering is wel het geld voor een jeugdspeler. Daar krijg je steeds 95% van. Een speler op de transferlijst zetten kost je € 1000, of hij nu verkocht raakt of niet. Noot: Als je een jeugdspeler verkoopt wordt je niet beschouwd als vorige eigenaar - maar de volgende keer dat de speler verkocht word zal je "vorige club" geld krijgen (als de speler een wedstrijd heeft gespeeld voor je ploeg) en 2% van de verkoopprijs als moederclub geld. Nadien zal je enkel nog moederclubgeld ontvangen iedere keer de speler verkocht wordt. De verkoop van jeugd spelers binnen 6 dagen (= 144 uur) na hun promotie vanuit de jeugd kan geen teamgeest-hit veroorzaken.

Tabel: inkomsten/aantal dagen in je team[edit]

Salepercent daysinclub.png

Kopen[edit]

Om een speler van een andere club te kopen moet je de Hattrick spelersmarkt bezoeken, onder het Transfers menu. Hier vind je welke spelers te koop staan. Je kan enkel spelers kopen die te koop staan. Je kan dus geen spelers direct kan een andere club kopen.

Als je een speler gevonden hebt die je wilt, klik je op zijn naam en kom je op zijn spelerspagina. Daar kan je een bod uit brengen. Je moet het vorige bod altijd verhogen met € 1 000 of 2%, afhankelijk van welk van beide groter is.

De som van je boden kan je niet verder dan € 200 000 onder nul brengen.

Je mag op een speler bieden tot de deadline bereikt is. Als iemand een bod uitbrengt minder dan 3 minuten voor het aflopen van de deadline, zal de deadline gereset worden tot 3 minuten na het laatste bod. Dit zal gebeuren tot er 3 minuten niet op de speler geboden wordt en de deadline dus verlopen is. Een verkoop is gesloten als de woorden "het bieden is geëindigd" onder de verkoopprijs verschijnen. Ook kan bij het aankopen van een speler de teamgeest verlagen, doordat de speler niet goed in de groep ligt.

Denk eraan dat de server iets achter kan zijn op het moment dat de deadline verloopt. Je loopt dus het risico te laat te zijn als je tot de laatste minuut wacht om te bieden.

Let bij het spelers kopen op de informatie over vaardigheden, persoonlijkheid etc. Je houdt best ook rekening met het TSI of de Total Skill Index. Je kan de waarde van de speler schatten aan de hand van de transfervergelijking. Deze geeft de verkoopprijs van recent verkochte spelers met dezelfde vaardigheden weer.

Fair play op de transfermarkt[edit]

Goede spelers en geld zijn de hoofdbestanddelen van een team in Hattrick, dat maakt het erg belangrijk dat er geen abnormale dingen gebeuren op de transfermarkt. Hiermee wordt bedoeld dat alle boden relevant moeten zijn voor de speler in kwestie. Onthoud, het is niet enkel verboden om meerdere teams te hebben, het is ook verboden om vrienden en familie te "helpen" door het spelers voor veel geld te kopen. De GameMasters kunnen abnormale prijzen aan te passen, boetes uit te delen en zelfs betrokken teams uit te sluiten.

TS-Drop[edit]

Wanneer je spelers koopt of verkoopt bestaat er altijd een kans dat je teamgeest daalt. Dit kan een zichtbare of onzichtbare daling zijn, maar wanneer het gebeurt zal dit altijd vermeld worden hetgeen te zien is bij de clubpagina.

De PFO (AllianceID: 23565) onderzocht de kansen om een daling in de teamgeest (TS-drop) te krijgen gebaseerd op 650 transfers. Hieruit blijkt dat de personaliteit van een speler de kans bepaalt op een TS-drop. Het onderzoek leverde volgende resultaten op:

Kans op TS-drop

Personaliteit
Kopen
Verkopen
Populair
0%
26%
Sympathiek
0%
18%
Aangenaam
25%
15%
Controversieel
55%
0%
Gemeen
79%
0%

Je hebt dus het minst kans op TS-drops als je alleen maar sympathieke spelers koopt en verkoopt.