Hu/Távoli lövések

From Hattrick
(Redirected from Hu/Távoli lövés)
Jump to navigationJump to search
INTERWIKI

· English · Italiano · Magyar ·

Idézet a Hattrick Súgóból

A Távoli lövések taktika alkalmazása során a játékosaid a támadások végigvitele helyett inkább távoli lövésekkel próbálkoznak. Más szóval: a középső és szélső támadásokat távoli lövésekké alakítják. A távoli lövések során a végrehajtó játékos és a kapus áll egymással szemben. A taktika akkor lehet hasznos, ha nehezen váltod gólra a középső vagy szélső támadásaidat, és jó pontrúgóid vannak.

Nemzetközi rövidítés: LS (Long Shots).

A távoli lövések taktika minden felhasználó számára a 38. globális szezonban vált elérhetővé.

Az alábbi tartalmak Hattrick felhasználók által végzett kutatáson és/vagy tapasztalatain alapulnak — ami azt jelenti, hogy azok valódiságát és pontosságát még nem erősítette meg semmilyen hivatalos közlemény, ezért nem feltétlenül fedik a játék valós működését. Kérlek ezt vedd figyelembe!


Mi az a távoli lövés?

Olyan járulékos mérkőzésesemény, ami Normál helyzetek átalakításával jön létre. A távoli lövést is el lehet tördelni a Játéktördelés taktikával. Minden távoli lövéssel kapcsolatos esemény, így a kimaradt lehetőségek is bekerülnek a mérkőzésriportba.

Gólra váltás

A távoli lövést bármelyik mezőnyjátékos elvégezheti, de kétszer nagyobb a valószínűsége, hogy egy középpályás vagy szélső kapja meg ezt a fajta helyzetet.

Belső középpályás 19,44%
Szélső 17,00%
Csatár 8,17%
Középhátvéd 8,82%
Szélső középhátvéd 9,23%

A gól sikere nem a csapatrészek értékelésétől függ, hanem a lövő játékos és az ellenfél kapusának tulajdonságaitól:

Idézet a Hattrick Súgóból

A lövő játékosra és kapusra egyaránt érvényes megállapítás, hogy mindkét említett képességükre szükségük van, és jobb, ha mindkettőből alacsonyabb szinten állnak, mintha csak az egyik lenne meg, nagyon magas szinten.

A statisztikák szerint az alábbiak szerint változik a gólraváltás esélye (szorzat = lövő játékos Gólszerzésének és Pontrúgásának szorzata):

Szorzat Helyzet Gól Esély
000-025 23 1 4%
025-050 52 7 13%
050-075 56 12 21%
075-100 167 66 40%
100-125 57 25 44%
125-150 98 53 54%
150-175 92 58 63%
175-200 48 38 79%
200-225 6 4 67%

A kapus szerepét még vizsgálják, a fenti statisztikák nullás kapusokkal készültek.

Működése

A taktika a középső és szélső támadások körülbelül 30%-át átalakítja távoli lövéssé. Hogy pontosan mennyit, az a taktika szintjétől függ, de minimális esély akkor is van távoli lövésre, ha nem alkalmaztuk ezt a taktikát. Az ilyen eseményekhez jutás esélye nem a középpálya erősségétől függ, így kialakulásuk esélye akkor sem nő, ha Te birtokolsz (ugyanakkor a kapott helyzetek száma, amikből normál helyzeteket átalakíthat távoli lövéssé, továbbra is a birtoklás függvénye).

A taktika szintje

Idézet a Hattrick Súgóból

A mezőnyjátékosok Gólszerzés és Pontrúgás képessége határozza meg a Távoli lövések taktika szintjét. A Gólszerzés képesség háromszor annyit ér, mint a Pontrúgás.

A taktika szintjének kiszámítása: 1,66 * G + 0,55 * P - 7,6

  • G = mezőnyjátékosok átlagos gólszerzése
  • P = mezőnyjátékosok átlagos pontlövése

(Tehát a kapus nem számít.)

Ez a képlet csak magas szinten ad elfogadható pontosságú értéket, alacsony szinten pontatlan.

Az alábbi táblázat pontosabb értékeket ad: Összesítés = 3 * G + P

Taktika szintje Összesítés
2. pocsék 15 - 18,4
3. csapnivaló 18,5 - 20,3
4. gyenge 20,4 - 23
5. középszerű 23,1 - 24,6
6. megfelelő 24,7 - 25,9
7. jó 26 - 27,8
8. remek 27,9 - 29,4
9. nagyszerű 29,5 - 31,1
10. kiemelkedő 31,2 - 33,1
11. ragyogó 33,2 - 34,2
12. csodálatos 34,3 - 36,2
13. világklasszis 36,3 - 37,8
14. természetfeletti 37,9 - 40
15. titáni 40,1 - 42,1
16. földöntúli 42,2 - 43,9
17. legendás 44 - 45,5
18. varázslatos 45,6 - ?
19. csodás ? - 47,7
20. isteni 47,8 - ?

Hátrányok

A középső és a szélső támadásod (-2,7%), illetve a középpályád (-5%) is gyengül. Hátrány továbbá, hogy nagyon nehéz magas taktikai szintet elérni, más taktikákhoz képest.

Alkalmazás

Ha ellenfelünk védelme sokkal erősebb a támadásunknál, miközben magas a taktika szintünk. Nem árt, ha ellenfelünk góllövés esélyeit csökkenteni tudjuk egy erős védelemmel és középpályával.

Csapatoptimalizálás

A támadás helyett a védelmet erősítsük, ajánlott a védekező felfogású edző. Lehetőleg a középpályát se hanyagoljuk el, mert ha nincs elég helyzetünk, akkor nem lesz mit távoli lövéssé konvertálni. A távoli lövés taktika nagyon hatásos lehet akár 550-ás felállással is.

Az átadás jóval kisebb jelentőséggel bír, más taktikákra optimalizált csapatokhoz képest, míg a gólszerzés fontossága megugrik, minden mezőnyjátékosnál.

Nagy hangsúlyt kell fektetni a specialitással rendelkező játékosokra.

Specialitások

A legjobb speciális képesség egy ilyen csapatban a szélsők Gyors képessége, mivel annak belövésénél számít a gólszerzés, míg csatárokra nincs akkora szükség. Más posztokon a Jól fejelő és az Erőteljes az ajánlott specialitás ehhez a taktikához.

A taktika ellenszere

A legnagyobb hangsúly a kapus Védés és Pontrúgás képességein van. Ezen felül a védelemből feladhatunk a minél erősebb középpálya és támadás érdekében, hacsak nem Ellentámadás taktikát alkalmazunk.

Az Ellentámadás nagyon hatásos lehet a Távoli lövések ellen, kihagyott távoli lövésből is lehet ellentámadást indítani.

Még jól alkalmazható a Játéktördelés taktika is, mivel lehet tördelni a távoli lövéseket, amiket pedig nem sikerül, még mindig védheti a megfelelően erős kapusunk.

Mérkőzésriport

Távoli lövés példák:

  • [perc] percnyi játék után a szépen játszó [csapatnév] játékosa, [játékosnév] remek lövőhelyzetbe került, ám erősen meglőtt, lapos lövését [játékosnév] bravúrral hárította.
  • [perc]. perc: [játékosnév] bár úgy tűnt, túlságosan távolról vette célba a kaput, gólt szerzett csapata ([csapatnév]) számára.
  • [perc] percnyi játék után a lelkes [csapatnév]-szurkolók ismét gyönyörködhettek csapatuk csodálatos összjátékában, amelynek eredményeképp [játékosnév] tökéletes lövőszöghöz jutott. Erősen megküldött, lapos lövése elzúgott a jobb kapufa mellett, és a hálóban kötött ki.

Néhány példa eltördelt távoli lövésre:

  • A furfangos [csapatnév] mindent megtett azért, hogy a lövő játékos megfelelő szöghöz jusson, de ezt igencsak megnehezítette az ellenfél szívós védekezése. A védők szinte rátapadtak a támadó játékosokra. Ez volt a helyzet az összecsapás [perc]. percében is, amikor könnyedén szögletre mentettek egy próbálkozást.
  • A pályán töltött [perc]. percben [csapatnév] okosan passzolt, és ezzel kis híján túljárt az ellenfél foggal-körömmel védekező játékosainak eszén: végre rést talált a védőfalban, de az utolsó pillanatban becsúszó védő elvette tőle a labdát, így nem tudta messziről ellőni.

Eszközök

Referenciák