Ca/Hattrick

From Hattrick
Aquesta pàgina descriu el joc Hattrick referint-s'hi molts cops com a HT. Per altres usos d'HT, consulteu HT (desambiguació).

Hattrick és un joc de futbol a la xarxa on pots comprar i vendre jugadors i entrenar-los al teu equip a les competicions amb centenars de milers d'oponents que juguen simultàniament per tot el món. A més del joc, la comunitat que hi ha dins el fan encara més divertit.

Ara mateix, hi han més de 100 països representats a Hattrick i cada temporada l'equip HT n'afegeix de nous. El nombre de mànagers actius que hi ha al món supera els 900.000.

Un cop registrat, i després d'uns dies d'espera, l'usuari rep un equip. Gairebé sempre, es fa amb el control d'un equip anterior vell, abandonat, uns jugadors amb unes habilitats d'acord amb la lliga on es troba, un entrenador dèbil, un estadi petit, un club de fans i un cos tècnic. L'usuari és lliure a partir d'aquell moment de fer i desfer el que vulgui del seu equip, ja sigui comprant i venent jugadors, decidint l'entrenament, entre d'altres. Si l'usuari és prou bo com per guanyar la seva lliga, pot pujar a un divisió superior la següent temporada, ja sigui de forma directa o jugant un partit de promoció.

Hattrick és un joc completament gratuït. El serveis bàsics inclouen, per exemple, canviar el tipus d'entrenament, contractar i despatxar empleats del cos tècnic, comprar i vendre jugadors, fer les alineacions dels partits, invertir en la cantera, i en definitiva portar el club com ho faria un president o un propietari. I com qualsevol joc de dirigir, l'usuari pot assignar posicions específiques als jugadors i algunes tàctiques bàsiques i d'estratègia.

Hattrick sempre està en desenvolupament, i els desenvolupadors del joc afegeixen constantment noves característiques i en milloren les existents. Aquests canvis, i les idees proposades, van acompanyades normalment d'un intens debat a les conferències (un tòpic recorrent era si els equips campions havien de jugar un campionat a l'estil de la Champions League, que el 19 de desembre de 2005 fou respost en l'actual format de la Hattrick Masters).

Els primers països en número d'usuaris són Espanya, Itàlia, Suècia, Països Baixos, Bèlgica, Argentina i Suïssa, tot i que països com Polònia, Dinamarca, Finlàndia, Romania, Israel, Colòmbia i Alemanya estan creixent ràpidament.

Hattrick Supporter[edit]

Hattrick també ofereix l'opció d'ésser Supporter que permet personalizar més l'equip. Les opcions de personalització inclouen el disseny de l'estadi, assignar dorsals als jugadors, i crear un logotip. Amb el paquet de Supporter, el joc ofereix també la possibilitat d'unir-se en federacions. Una federació està pensada per unir usuaris de Hattrick amb interessos comuns per compartir missatges, anuncis i organitzar copes amistoses. Les federacions són un lloc per parlar de temes fora del fòrums principals.

Enllaços externs[edit]