Sr/Тренинг

From Hattrick
Jump to navigationJump to search


Važno: Trening je ubrzan od sezone 43 (Pogledaj Faster training next season). Imajte to na umu prilikom čitanja ovog teksta


Značaj treninga

Trening je jedan od najvažnijih aspekata za napredovanje team u Hetriku. Budite koncentrisani samo na treningu jednog skill i za nekoliko sezona imaće te jače skilove,a samim tim i jači tim. Mladi players treningom postasće zvezde, kojim će te profitirati ili ojačati vaš seniorski tim.

Svaki trening ima svoje prednosti i mane. Naprimer,treniranjem odbrane ograničeni ste formacijom sa pet odbrambenih u postavi (550,541,532),dok treniranjem golmana nemate limit u izboru formation.

Izbor trenirača

Izaberite prave igrače za trening. Četri faktora kojih treba razmotriti su .

Ne preporučuje se treniranje igrača koji nisu bar passable u glavnom skilu. Za početnike,igrači stari 17 godina sa primarnim skilom prosečan su veoma dobar izbor. Treniranjem igrača koji su prosečni ili dobri u primarnom do viših skilova (epski,magičan) nije baš isplativo, ali ni niski skilovi nisu isplativi na transfer listi. Da bi saznali idealni skil za prodaju,posetite ovaj sajt HAM Transfer Price Evaluation.


Mudro je kupovati igrače sa jakim sekundarnim skilovima,oni su skuplji za nabavku,ali se više isplate prilikom prodavanja.

Vrste treninga

The following contents are based on experience and/or research conducted by Hattrick users — which means that their veracity and accuracy have not been confirmed by any official statement, and consequently they do not necessarily reflect the game reality. Please take this into consideration!

U Hetriku, trening se održava jednom nedeljno. Obično samo igrači koji igraju na određenim pozicijama dobijaju određeni trening. Ako,na primer, trenirate forwards trening dobijaju samo igrači koji su igrali u napadu na jedan od dva nedeljna meča. Postoje jedanaest vrste treeninga. Svaki ima svoj potencijal za profit ili jačanje tima. Geneeralno,treninzi kao što su (goalkeeping, defending, playmaking, winger, i scoring) su najpopularniji u Hetriku.

Da bi iskoristili sve trening slotove neophodno je da svake nedelje zakazujete friendlies,kako bi igrači koji ne igraju u ligaškom meču dobili trening.

Igrač može dobiti najviše 90 minuta treninga nedeljno.Ako igrač ima više od 90 minuta treninga,on će dobiti samo najkorisnijih 90 minuta za poziciju na kojoj je odigrao.

Zagrade označavaju male eefekte,dok duple zagrade označavaju veoma male efekte treninga.

Vrsta treninga Trenira se ...za... Potrebni treninzi Maksimalno se treniraju
Goalkeeping Golmani Golmane 3 2
Defending Odbrana Odbrambene, bekove ((ostale)) 5 10
Playmaking       Plejmejking Plejmejkeeri (krila) ((ostali)) 4 6 (4)
Scoring Napad Napadači ((ostali)) 4 6
Crossing (Winger) Krilo Krila (bekovi) ((ostali)) 3 4 (4)
Defensive positions Odbrana Golmani, odbrambeni, plejmejkeri i krila ((ostali)) 10 22
Wing attacks Krilo Napadači i krila ((ostali)) 5 10
Shooting Napad Svi ((ostali)) 7 20
Set pieces ((Svaki igrač koji je odigrao jedan meč)) Sezona 22
Short passes Dodavanje Plejmejkeri, krila i napadači ((ostali)) 4 16
Through passes Dodavanje Odbrambeni, plejmejkeri i krila ((ostali)) 5 20
Set pieces Prekidi Svi koji su odigrali meč, 25% bonusa za izvođača prekida i golmana 1 22

Molimo vas da obratite pažnju na 'Training Speed' brojevi su zasnovani na 100% intezitetu treninga, 15% treninga kondicije, 17 godina mladog trenirača koji napreduje od solid do excellent, koristeči solid trenera, i 10 assistants. Trening brzina koja je na decimali 3.7 nedelje,u tabli je upisana kao ceo broj,tj. 4 nedelj za skok skila na to excellent

Veoma grubo pravilo je da za svaku godinu preko 17,potrebno 4% više treninga nego sto je upisano u tabeli.

Takođe,imajte na umu da su ove vrednosti brzine treninga date u proseku i možda variraju od igrača do igrača.To znači da ako je vrednost za dati trening 5 nedelja,nekima će biti potrebno 4 a drugima 6.Tako da je prosek 5 nedeelja.To znači da neki igrači imaju podskil.Na primer,trenirate igrača koji je dobar i ima podskil (7.02),a drugi je isto dobar sa podskilom od 7.45.Ovom drugom će trebati manje treninga za skok skila na odličan (8.00)

Faktori efikasnosti treninga

Intezitet treninga

Mnogi timovi drze intezitet treninga na 100%. Prednosti su jasne,igrači brže napreduju a i bolja je forma.

Nažalost,postoji veća verovatnoća do dođe do injury.

Efekat treninga kondicije

Deo treninga koji ste posvetili stamina biće oduzet od opšteg treninga koji trenirate (krila,odbrane...). Moraćete da uspostavite ravnotežu,kako bi vaši igrači imali pristojan skil kondicije i dobru formu.

Efekat trenera

Za dostizanje dobrih skilova u kratkom vreemenskom periodu zaslužan je coach sa dobrom trenerskom veštinom.Opšte pravilo je da vam je potrebna još jedna nedelja više za trenera koji ima trenersku veštinu nižu od dobar,mada,ovo pravilo nije precizno sa nekim bržim treningom (dodavanje,prekidi...).

Sa Excellent trenerom trening je brži za pola nedelje,ali se generalno njegovo angažovanje smatra previše skupim.

Efekat na godine igrača

Mladi igrači brže napreduju od starije. Za postizanje optimalnog vremena za trening,mnogi menadzeri kupuju igrače od 17-18 godina,zato što su najbolji za početak treninga. Timovi iz viših liga radije treniraju nešto starije igrače da bi mogli parirati konkurenciji,u ligi,ali i u kupu.

Stariji igrači sporije napreduju, potrebna im je pola nedelja više za svaku godinu iznad 17. Tačnije,trening je sporiji 4% za svake godine iznad sedamnaeste.

Kada igrač napuni 27 godina,njegove veštine postepeno opadaju. Ovaj proces se ne dešava stalno,i nije sigurno da će se desiti svima. Tipično,mali pad veštinadesiće se igraču od 30 godina,dok će igraču od 35 taj pad biti veći. Ako dođe do pada veštine,trener će vas obavestiti ponedeljkom. Određene veštine su teže za održavanje,starim napadačima održavanje skila je teže,dok je golmanima najlakše održati skil na visokom nivou.

Efekti asistenata

Assistant coach pomažu pri treningu. Tim može da ima deset člana od svake vrste staff. To ne znači da će trening sa deset asistenata biti ekstremno brži,jer je efekat svakok dodatnog asistenta manji od prethodnog. Tako da četiri asistenta ubrzuju trening dva puta više nego što to čini jedan asistent,jedan (dva puta manje) od četiri(dva puta manje) od 9.

To bi izgledalo ovako u procentima:

 • 1 = 100%
 • 2 = 50%
 • 3 = 25%
 • 4 = 12.5%
 • 5 = 6.25%
 • 6 = 3.125%
 • 7 = 1.5625%
 • 8 = 0.78125%
 • 9 = 0.390625%
 • 10 = 0.1953125%

Novi klubovi i klubovi koji imaju finansijske teškoće treba da imaju u vidu doprinos asistenata treningu prilikom angažovanje istih.

 • Za više informacia, pogledajte: Staff.

Gubitak treninga

Glavni članak: Training loss

Od danas (konkretno,nakon 43 sezone), jedini način da dođe do gubitka nedeljnog treninga je Walkover u nekom nedeljnom meču (cup, friendly ili league meč).

Kada je isplativo prodati

The following contents are based on the opinion of Hattrick users — which means that their veracity and accuracy have not been confirmed by any official statement, and consequently they do not necessarily reflect the game reality. Please take this into consideration!


U većini slučaja selling trenirača (od 21 godinu) je najbolji način da se dobro zaradi. Kada igrač napuni 21 godunu,on počinjue sporije da napreduje od mlađe igrače.

Igrači sa visokim skilovima , naročito National Team igrači, se treniraju i posle 21. godine. Ali finansijski nije preporučljivo trenirati igrače preko skila legendaran (16).

Takođe je važno napomenuti da se igrači sa visokim skilovima imaju i veoma visoke wages. Nedavna tržišna deflacija čini prodaju igrača sa napunjenih 21 godina profitabilnijim,od nešto starije igrače.

Usavršavanje

 • Skill trading - Prvenstveno se odnosi na kupovinu igrača koji su blizu "skoka" u nekom skilu, idealno u roku od jedne do dve nedelje. Ovim pristupom treninga teško je baviti se sa svim skiovima osim golmanskog , zbog netačne procene igračevih skilova na osnovu TSI .
 • Osmosis training - Od 34 sezone, esvaki igrač dobija mali procenat treninga,čak iako uopčte nisu igrali te nedelje. Mnogi su tako profitirali,kupujući 50 igrača i čekajem da napreduju iako ih ne treniraju. Ali od sezone 35 to je promenjeno,tako da bi igrač dobio mali deo treninga (osmozu) mora da odigra jedan meč nedeljno.

Ali to možda je i bio cilj,da uvećaju profit,a ne da jačaju svoj tim.Neki menadžeri su više za dobar tim,i napredovanje,a finansije ostavljaju u drugom planu.To je ipak igra,fudbalski menadžer!

Individualne trenerske instrukcije

Dana 3. jula,2008. godine,Hetrik je najavio individualne instukcije treninga. To znači da možete isključiti tri igrača iz treninga,koji ne dobijaju trening (samo kondiciju).Poenta ove funkcije je da se izbegne povećanje plata igračima koji već imaju visoke skilove.Ovoj opciji možete pristupiti preko stranice Trening.

Individualni trening ima potpuno drugačije značenje u Youth Academy. Ako izaberete individualni trening u omladinskoj akademiji,svaki igrač dobija trening koji mu je potreban na poziciji koju je igrao,npr.golman će dobiti trening Na golu,plejevi će dobiti skil plejmejking,dodavanje,odbranu ili prekidi (samo jedan od navedeenih). Menadžer nama uticaj na to koji će trening igrač dobiti.To može biti bilo koji skil koji je potreban igralu na kojoj je poziciji igrao.Individualni trening se retko koristi zbog ovog slučajnog faktora izbora,kao i zbog jako sporog napretka

Pogledajte takođe i

HTs_on_Global/Training

Povezani linkovi